Queens Of The Stone Age na jedynym koncercie w Polsce!

21 lutego 2011 14:54
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jeden z najważniejszych, amerykańskich zespołów rockowych wystąpi w Polsce!Queens of the Stone Age to jeden z najważniejszych amerykańskich zespołów rockowych. Założony w 1997 roku przez Josha Homme’a po rozpadzie grupy Kyuss. Ich debiutancki album, zatytułowany Queens of the Stone Age, był wielkim komercyjnym sukcesem, dzięki któremu grupa zyskała ogromną popularność. Potem powstały płyty Rated RSongs For The Deaf. Muzycy QOTSA zmieniali się dość często, przez zespół przewinęli się m.in. Dave Grohl, były perkusista Nirvany, lider grupy Foo Fighters, Troy van Leeuwen, były gitarzysta A Perfect Circle. Kolejne, doskonałe albumy QOTSA to Lullabies to Paralyze z 2005 roku i Era Vulgaris z 2007 roku, które ugruntowały pozycję zespołu w muzycznym światku.

Podczas wyjątkowego koncertu zespół zagra wszystkie piosenki ze swojego pierwszego krążka, a także utwory, które ukazały się jedynie na singlach z tej płyty. Nowa wersja debiutanckiego albumu Queens of the Stone Age ukaże się już 7 marca.

www.qotsa.com

Dyskografia:

1998 Queens of the Stone Age

2000 Rated R

2002 Songs for the Deaf

2005 Lullabies to Paralyze

2007 Era Vulgaris1996 Who Can You Trust?

Zespół wystąpi z repertuarem ze  swojej kultowej, debiutanckiej płyty „Queens Of The Stone Age”!


30 maja 2011, Warszawa, Klub Stodoła, ul. Batorego 10, start: 20.00

Sprzedaż biletów ruszy 25 lutego 2011
Organizator koncertu: Good Music Productions www.goodmusic.com.pl

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Dodaj swój komentarz


E-mail (wymagany, nie publikowany)

Zobacz wszystkie wywiady ›